Güneş paneli üreticisi Smart Energy ile Özel Adem Ceylan Final Meslek Teknik Koleji, geleceğin yeşil enerji uzmanlarını yetiştirmek için işbirliğine gitti. Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Özel Adem Ceylan Final Meslek Teknik Koleji ve Smart Akademi arasında yapılan anlaşma, gençleri yeşil enerji sektörüne kazandıracak.

İmzalanan bu işbirliği protokolünün geleceğin Türkiye’si açısından büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Smart Energy Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kemal Yılmaz, şunları söyledi: “Türkiye’nin güneş enerjisindeki payı yüzde 6,9. Bugün böyle ama yarın çok daha farklı bir yerde olacağız. Bu nedenle Özel Adem Ceylan Final Meslek Teknik Koleji bünyesinde ‘Yenilenebilir Enerji Bölümü’ oluşturulması çok doğru bir karar.

Bu bölümde okuyan gençlerin yetiştirilmesi için Smart Energ olarak katkı sağlayacak olmaktan çok mutluyuz. Bu işbirliğinin yansımalarını ileride göreceğiz. Türkiye’nin güneş enerjisi sektöründe yolu çok açık, daha yolun başındayız. Gençlerimizin sektöre kazandırılması bu açıdan büyük önem taşıyor.”

BİLGİ BİRİKİMİ GENÇLERLE PAYLAŞILACAK

Smart Energy Genel Sekreteri Filiz Avşar Aktaş, Özel Adem Ceylan Final Meslek Teknik Koleji’nin Yenilenebilir Enerji Bölümü’nden mezun olan gençlerin sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada geçerliliği olan bir meslek sahibi olacağını ve ve ilgi göreceğini belirtti. “Yeşil geleceğin peşindeyiz, gelecek seninle başlar!” diyerek Haziran 2020’de faaliyete geçen Smart Akademi’nin gençlerin güneş enerjisi sektörüne kazandırılmasında önemli bir misyon üstlendiğini dile getiren Aktaş, Yenilenebilir Enerji Bölümü’nde eğitim alan öğrencilere yönelik programlar geliştireceklerini dile getirdi.

Smart Energy’nin sahip olduğu bilgi birikimini ve teknik bilgiyi gençlerle paylaşacağını dile getiren Aktaş, Özel Adem Ceylan Final Meslek Teknik Koleji öğrencilerine staj ve iş gibi olanaklar sunacaklarını da açıkladı.

ÖZEL OKULDA ÜCRETSİZ EĞİTİM

Güzeller Eğitim Kurumları Genel Müdürü Oğuzhan Ceylan, Türkiye’nin “aranan eleman” ihtiyacının karşılanması, öğrencilerin kaliteli eğitimle birlikte iş hayatına hazırlanması gibi birçok nedenden dolayı alanının başarılı şirketleri ile işbirlikleri yapmaya büyük önem verdiklerini vurguladı. Smart Energy ile imzalanan protokolün de hem gençlerin hem de yenilenebilir enerji sektörünün geleceği açısından anlamlı olduğunu söyleyen Ceylan, şu açıklamayı yaptı: “Burası özel okul, ancak ücretsiz eğitim veren bir okul.

Biz okulumuzla Türkiye’deki meslek lisesi algısını değiştirmek istiyoruz. Türkiye’de tam donanımlı meslek liseleri büyük bir ihtiyaç. Sadece Güzeller OSB’de 160 firma bulunuyor ve bunların her birinin nitelikli işgücüne ihtiyacı var. Öncelikle okulumuzun yer aldığı bölgeye ve ardından daha geniş bir şekilde, bilişimden elektrik-elektroniğe, endüstriyel otomasyondan makine teknolojilerine, motorlu araç teknolojilerinden yenilenebilir enerjiye toplam 6 farklı alanda nitelikli işgücü kazandırmayı hedefliyoruz.”

“ÖĞRENCİ SAYISINI 2 BİN 160’A ÇIKARACAĞIZ”

Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji Okul Müdürü Murat Taşcı, “Okulumuzda ara eleman değil, aranan eleman ve aranan yöneticileri birlikte geliştireceğiz” derken, Müdür Yardımcısı Mehmet  Mutlu da öğrencilerin akademik, teknik, bireysel ve sosyal gelişimine büyük önem verdiklerini belirtti.

Müdür Yardımcısı Serdar Konak ise, şu bilgileri verdi: “2019-2020 yılında eğitime başlayan ancak pandemi nedeniyle ara veren okulumuzun halen 860 öğrencisi bulunuyor. Yenilenebilir Enerji Bölümü’nde ise şu anda 60 öğrencimiz var. Ancak birkaç yıl içinde öğrenci sayımızı 2 bin 160’a çıkarmaya planlıyoruz.”

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.