Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, İSKİ ve KOSGEB destekleri ile çevre teknolojileri ve sıfır atık alanında, Avrasya’nın en büyük fuarı ENTECH – Çevre Teknolojileri, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Fuarı, 3-5 Haziran 2021 tarihinde CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde Sıfır Atık Forumu ile eş zamanlı organize edilecek.

Çevre Kanunu değişikliği kapsamında, Ocak 2021 itibari ile ‘Zorunlu Depozito’ uygulamasına geçilmesi geri kazanım sektörünün mevcut yapısını kökten değiştirecek uygulamaları da beraberinde getiriyor. Depozito uygulaması kapsamında satış noktalarının uygulamaya katılması da yasal zorunluluk haline getirildi.

SIFIR ATIK VAKFI KURULMASI ÖNGÖRÜLÜYOR

Zorunlu depozito uygulamasının yürütülmesi için ‘Sıfır Atık Vakfı’nın kurulması öngörülüyor. Bu hususta ‘Sıfır Atık Vakfı Kanun Teklifi’ hazırlandı ve sisteme ilişkin tüm kurallar ve uygulamalar bu kanun ile belirlenecek. Türkiye’de hali hazırda kişi başına yıllık ortalama 279 adet içecek ambalajı tüketiliyor. Yıllık toplam tüketim miktarı ise 24 milyar adet.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bakan Murat Kurum “Sıfır Atık” projesinde hali hazırda % 13 olan geri dönüşüm oranını 2023 yılında % 35’e çıkaracaklarını belirterek, bu sayede 100 bin kişiye istihdam sağlanacağını ve yıllık 20 milyar TL tasarruf yapılacağını söyledi.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.