T.C Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Avrupa Birliği finansmanıyla yürütmekte olduğu 4,5 milyon euro bütçeye sahip olan Belediyeler ve Üniversiteler için Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesi (YEVDES) Dördüncü Bileşeni kapsamında üniversiteler tarafından yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanında geliştirilen Ar-Ge projelerine yönelik teknik destek başvuru değerlendirmelerinin tamamlandığı ve destek alacak projelerin belirlendiği bildirildi.

YEVDES tarafından yapılan açıklamaya göre, Proje Değerlendirme Komitesi 56 farklı proje başvurusunu değerlendirdi. Proje Takım Lideri Zoran Morvaj’ın açıklamasına göre, değerlendirmede üniversitenin kurumsal kapasitesi ve geçmiş proje deneyimi, proje koordinatörü ya da takım lideri ile ilgili bilgiler, araştırma grubunun diğer üyeleri ile ilgili bilgiler, ulusal Ar-Ge öncelikleri ve stratejileri bağlamında önerilen projenin sağlayacağı öngörülen faydalar ve araştırma gruplarının proje sonuçlarının yaygınlaştırılmasına ilişkin planları gibi faktörler dikkate alındı.

UZMAN DESTEĞİ VE YURTDIŞI ÇALIŞMA ZİYARETİ

Bileşen kapsamında toplam 12 araştırma grubuna uzman desteği sağlanacak, 6 araştırma grubu da yurtdışı çalışma ziyaretlerine katılarak yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında en iyi uygulama örneklerini yerinde gözlemleme fırsatı bulacak.

Desteklerden yararlanmaya hak kazanan ekiplerin 1 Temmuz 2020 tarihine kadar başvurularını teyit etmesi gerekiyor. Herhangi bir araştırma grubunun destekten vazgeçmesi ya da proje ekibi tarafından talep edilecek evrakları zamanında iletmemesi durumunda, yedek listedeki araştırma grupları desteklerden yararlanma hakkı kazanacak.

Proje Ekibi, destek almaya hak kazanan araştırma gruplarının takım liderleri ve proje koordinatörleri ile iletişime geçerek uygulama takvimini belirleyecek.

Teknik destek hizmeti Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) liderliğindeki konsorsiyum tarafından sağlanan ve 4,5 milyon Avro bütçesi olan YEVDES Projesi ile belediyelerin ve üniversitelerin enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji yatırımlarının desteklenerek, bu kurumlara ait tesislerde, binalarda ve kampüslerde enerji verimli teknolojilerin gelişimi ve yenilenebilir enerji üretiminin artırılması, Türkiye’de daha az enerji-yoğun ve sürdürülebilir bir kamu sektörünün oluşturulması hedefleniyor.

Ayrıntılı bilgi için TIKLAYIN

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.