ABD merkezli pazar araştırma ve danışmanlık şirketi Frost & Sullivan tarafından yapılan analize göre, 2025 yılına kadar küresel ölçekte güneş enerjisi sektöründe ilave 89.5 GW kapasite devreye alınacak. 44.82 milyar dolara karşılık gelen yatırımla küresel güneş enerjisi üretim kapasitesinin 101.8 GW’den 128.3 GW’ye yükseleceği tahmin ediliyor.

Rapora göre, solar PV sektöründeki büyümeyi birçok faktör etkileyecek. Alım garantisi temelli modelden teşviksiz bir modele geçilmesi kapasite artışını etkilerken, sektördeki oyuncuların operasyonlarında verimliliğe öncelik vermesi ve akıllı uygulamalar kullanması, sektördeki büyümeye katkı sunacak. Ayrıca batarya teknolojileriyle entegre güneş enerjisi yatırımları da yaygınlaşacak.

YERLİ ÜRETİCİLER İÇİN FIRSATLAR

Frost & Sullivan’ın enerji ve çevre analisti Sama Suwal, “Solar PV üreticileri nesnelerin interneti (IoT) için sundukları hizmetleri artırıyorlar. Teknoloji portföylerini geliştirmek ve gelişen piyasalardaki varlıklarını genişletmek için aktif olarak ortaklıklar, işbirlikleri ve şirket birleşme fırsatlarını araştırıyorlar. ABD ve Hindistan gibi birçok ülkede Çin malı modüllere gümrük vergisi getirilmesi yerli üreticiler için fırsatlar yaratıyor“ diye konuştu.

Suwal ayrıca şunları söyledi: “Avrupa gibi gelişmiş piyasalarda akıllı şebeke çözümleri ve enerji sistemlerinin dijitalizasyonundan dolayı talep canlanması yaşanabilir” dedi. Bu arada Latin Amerika  ve Ortadoğu gibi gelişen piyasalarda da ekonomik gelişme ve destekleyici politikalar sayesinde talep canlanabilir.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.