HESİAD Başkanı Fahrettin Arman

Hidroelektrik Santralları Sanayi İşadamları Derneği’nin (HESİAD) bugün yapılan Genel Kurulu’nda yeni yönetim kurulu belirlendi.

HESİAD Genel Kurulu’nda Fahrettin Arman yeniden başkanlığa seçilirken, Taner Ercömert Başkan Vekilliği ve Genel Sekreterlik görevini devam ettirecek. Diğer yönetim kurulu üyeleri ise Hüseyin Yücebaş, Cem Özkök ve Elvan Tuğsuz Güven oldu. HESİAD’ın yeni yönetim kurulu 2 yıl süreyle görev yapacak.

Son yıllarda elektrik ihtiyacının yaklaşık olarak 4’te birini karşılayan ve halen 31 GW’ı aşan bir kurulu güçle en büyük yerli ve yenilenebilir kaynak olan hidroelektrik enerjide sektörü temsil eden sivil toplum kuruluşu olan HESİAD‘ın yeni yönetim kurulu ilk toplantısında görev dağılımını da yaptı. Başkanlığa Fahrettin Arman, Başkan Vekilliği ve genel sekreterlik görevine Taner Ercömert, saymanlık görevine ise Hüseyin Yacebaş getirildi.

HİDROELEKTRİK KAPASİTESİ 31 BİN 490 MW’YE ÇIKTI

Genel Kurul seçimi sonrası Yeşil Haber’e konuşan HESİAD Başkan Yardımcısı ve Limak Enerji Genel Müdürü Taner Ercömert, ülkemizde son 20 yılda yenilenebilir enerji kaynakları arasında en büyük artışın hidroelektrikte yaşandığını belirtti. Ercömert, HES kurulu gücünün 2000 yılında 11 bin MW seviyesinde olduğuna dikkat çekerek, Mart 2021 itibarıyla bu kapasitenin yaklaşık 2.5 kat artarak 31 bin 490 MW’ye ulaştığını söyledi.

HESİAD Başkanı Vekili Taner Ercömert
HESİAD Başkan Vekili ve Limak Enerji Gen. Md. Taner Ercömert

Ercömert, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından belirlenen ekonomik hidroelektrik üretim kapasitesinin yüzde 60’ının işletmeye alındığını kaydetti.

YENİLENEBİLİR ENERJİDE 50 BİN 572 MW KURULU GÜÇ

Ercömert Türkiye’nin elektrik üretiminde hidroelektrik santrallerin (HES) payının yüzde 25.59 olduğunu belirterek, HES kapasitesi açısından ülkemizin Avrupa’da Norveç’ten sonra ikinci sırada yer aldığına dikkat çekti.

Taner Ercömert’in verdiği bilgiye göre, 25 Mart 2021 tarihi itibarıyla, Türkiye’nin elektrikte kurulu gücü 97 bin 266 MW’ye ulaştı. Kurulu gücün 31 bin 490 MW’sini HES’ler oluşturuyor. Bu HES’lerin 8 bin 173 MW’sini ise nehir tipi santraller oluşturuyor.

Rüzgar enerjisi kurulu gücü aynı tarih itibariyle 9 bin 344 MW, güneş enerjisi kurulu gücü 6 bin 906 MW, jeotermal enerjisi kurulu gücü 1.696 MW ve biyokütle enerjisi kurulu gücü 1.136 MW oldu. Yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektrik enerjisinin toplam kapasitesi 50 bin 575 MW seviyesinde bulunuyor.

hidroelektrik kurulu gücü

HESİAD YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

  • Fahrettin Arman (Başkan, Ayen Enerji)
  • Taner Ercömert (Limak Enerji)
  • Hüseyin Yücebaş (Akenerji)
  • Cem Özkök (Güriş-Mogan Yatırım)
  • Elvan Tuğsuz Güven (Çiltuğ Enerji)
Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.