Çin devlet şirketi HT-SAAE’ye bağlı bir kuruluş olan ve İstanbul’da Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) güneş paneli üretimi yapan HT Solar, Türkiye’nin şimdiye dek kurulan lisanslı en büyük Güneş Enerjisi Santrali (GES) olan, Karaman’da 620 dönüm arazi üzerinde inşa edilen Teksin Enerji’ye ait projenin güneş paneli tedarikçisi oldu.

Toplam 40 MW kapasiteli projede HT Solar’ın 158,75 mm yeni tip hücrelerle ürettiği 395 W Half-Cut güneş panelleri kullanıldı.

Karaman’da 40 MW kapasiteli, geçici kabule hazır hale getirilen projede 158,75 mm yeni tip hücrelerle üretilen 395 W half-cut güneş panelleri kullanıldı. Teksin Enerji’ye ait yatırımda projenin anahtar teslim kurulumunu ise Tegnatia Enerji gerçekleştirdi.

2016’DAN BU YANA 1 GW’DEN FAZLA GÜNEŞ PANELİ İHRAÇ ETTİ

İstanbul’da Tuzla OSB’de 32 bin m2’lik alana kurulu fabrikasında 60 ve 72 hücreli olmak üzere 2 farklı boyutta güneş paneli üretimi yapan HT Solar’ın ürün portföyünde Mono-Perc,Bifacial, Bifacial Half-Cut, Bifacial Şeffaf Backsheet, Bifacial Şeffaf Backsheet Half-Cut, Siyah Panel, Half-Cut gibi farklı özelliklere sahip güneş panelleri bulunuyor.

Portföyünü pazarda giderek artan talebe uygun olarak güncelleyen şirket, üretim hattını 158,75 mm’lik hücrelerle üretim yapmaya uygun hale getirdi. Yaptığı yeni yatırımlarla 2021 yılından itibaren  166 mm ve 182 mm’lik hücrelerle üretime başlayarak hem Türkiye pazarına hem de global pazara en yenilikçi ürünleriyle hizmet vermeye devam edecektir.
HT Solar Şirket 2016 yılından bu yana Türkiye’den dünyaya 1 GW’dan fazla güneş paneli ihracatı gerçekleştirdi.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.