Güneş enerjisi şirketi İnosolar tarafından çevreci ve doğa dostu nesiller yetiştirmek amacıyla kurulan İleri Nesil Okulları (İNO), çatısına kurulan 100 kW’lık güneş enerjisi santrali ile proje mahsuplaşma düzenlemesinden yararlanacak ilk güneş enerjisi yatırımlarından biri olacak.

İnosolar tarafından İstanbul Çekmeköy’de açılan İleri Nesil Okulları’nın çatısına 100 kW gücünde güneş enerjisi santrali kuruldu. Proje, aynı zamanda 12 Mayıs 2019 günü yürürlüğe giren yeni “Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği” kapsamında başvuru yapan ilk güneş enerjisi yatırımlarından biri olma ünvanına sahip oldu.

Santral ile okulun eğitim-öğretim dönemindeki elektrik ihtiyacına denk gelecek şekilde elektrik üretimi gerçekleştirilebileceği öngörülüyor. Bununla birlikte tüketimin düşük olacağı tatil dönemlerinde de ihtiyaç fazlası elektriğin şebekeye satılması ile de projenin geri ödeme süresinin gerilemesi hedefleniyor.

KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETEN ÇEVRECİ OKUL

328 güneş panelinden oluşan proje ile yılda 1.400 ağacın doğaya katkısına denk şekilde karbondioksit salımının önüne geçilebilecek.

Bugüne kadar hep bir okul inşa etmeyi hayal ettiğini söyleyen İnosolar Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Ersoy, “Hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek adına bu projeyi hayata geçirdik. Güneş enerjisi şirketi olarak kendi enerjisini üreten çevreci bir okul olmayı da en az akademik farkındalık kadar önemsiyoruz.

Sadece enerjimizi üretmiyoruz. Öğrencilerimize de yenilenebilir enerji sistemleri, enerji verimliliği, çevrenin korunması, atık yönetimi, ekosistemin korunmasıyla alakalı eğitimler de veriyoruz. Hem doğaya katkımız olsun hem de ileri nesilleri bu bilinçle yetiştirelim istedik” dedi.

İstanbul’un en yeşil bölgesi olan Çekmeköy Ormanları’nın hemen yanındaki toplam 10.000 metrekarelik açık alan üzerine kurulan kampüste öğrenciler, anaokulundan itibaren 4.000 metrekarelik yeşil alanda doğayla uyumlu yaşamayı deneyimleme şansına ulaşacak ve erken yaştan itibaren çevreye duyarlı olmayı öğrenecekler.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.