JED Başkanı Ali Kındap

Jeotermal Enerji Derneği (JED) ilk Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden Ali Kındap seçildi.

Genel Kurul sonrası konuşan Ali Kındap, jeotermal enerjinin yenilenebilir kaynaklar arasındaki rolüne ve sektörün gelişim potansiyeline dikkat çekti. Ali Kındap, “Jeotermal enerjinin entegre kullanımının geliştirilmesi ve yaygınlaşması ile birlikte önemli bir ekonomik kazanım sağlanacak. Öyle ki bu sayede milyonlarca konut ısıtılabilir, yüz binlerce dekar modern serada tarımsal üretim artırılabilir ve istihdama hatırı sayılır oranda katkı sağlanabilir.

Jeotermal enerji teşvik edilirse yenilenebilir enerji kaynakları arasında hak ettiği konuma ulaşacak ve yatırımcısından ülke ekonomisine kadar herkese fayda sağlayacaktır” dedi.

JEOTERMAL BİR ÇOK SEKTÖRÜ DESTEKLİYOR

JED Genel Kurul toplantısı
Jeotermal Enerji Derneği Genel Kurul toplantısı

Jeotermalin her şeyden önce yenilenebilir bir enerji kaynağı olduğuna dikkat çeken Kındap, şunları söyledi: “Jeotermal enerji doğru uygulamalarla pek çok alanda gelir yaratan, tarım, turizm, enerji gibi sektörleri destekleyen, ekonomiye güç veren, üstelik tüm bunları çevreye ve insana zarar vermeden yapmaya olanak tanıyan, çok ciddi potansiyeli olan bir enerji kaynağı olarak karşımıza çıkıyor.”

Seçimlerde ayrıca JED’in Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Etik Kurulu üyeleri belirlendi. Toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan da online olarak katılım sağladı.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.