YEKA GES 3

Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarından daha fazla yararlanması için geliştirilen YEKA yarışmaları bu kez Mini GES YEKA ile devam ediyor. 8-12 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleşen başvuru sürecinde kurulu güçleri 10, 15 ve 20 MW arasında değişebilecek 74 projenin kapasite hakkı için 131 farklı şirket adına toplam kurulu güçleri 9.440 MW olabilecek 709 proje için teklif verildi.

Yatırımcılar, başvuru dosyalarında her bir yarışma için kilovatsaat başına 35 kuruş olarak belirlenen tavan fiyat üzerinden bir teklif sunacak. En düşük teklifi veren ilk 5 şirket yarışmaya çağrılacak ve açık eksiltme usulüyle yarışacak.

EN YÜKSEK BAŞVURU AKSARAY-1 İÇİN YAPILDI

Bağlantı kapasitesi tahsis edilen 36 il arasında en yüksek kapasitesinin tahsil edildiği iller ise 50’şer MW ile Gaziantep, Mardin, Van ve Antalya olurken bu şehirleri 40’ar MW kapasite ile Ankara ve Diyarbakır takip etti.

Bölgeler bazında bakıldığında ise en yüksek proje başvurusu 26 başvuru ile Aksaray-1 bölgesi için yapılırken en az başvuru ise 2 başvuru ile Hakkari-2 için yapıldı.

EN FAZLA BAŞVURUYU HMN ENERJİ YAPTI

mini YEKA

Proje başvurularının şirketlere göre dağılımına bakıldığında ise en fazla sayıda başvuruyu HMN Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. şirketi yaptı. HMN Enerji 61 farklı bölgede toplam kurulu gücü 825 MW’lık proje başvurusu yaptı.

Bu şirketin ardından ikinci sırada gelen Eksim Yatırım Holding A.Ş. ise 46 farklı bölgede toplam kurulu gücü 670 MW’lık proje başvurusu yaptı.

Gün Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. ise 37 farklı bölgede toplam kurulu gücü 550 MW’lık proje başvurusu yaptı.

Her bir proje için en düşük teklifi veren yatırımcıyla elektrik enerjisi alım sözleşmesi imzalanacak. Sözleşme imzalandığı tarihten itibaren 15 yıl geçerli olacak.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.