TÜREB Başkanı Ebru Arıcı

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) önceki başkanı Güray Erol’un RES Anatolia’dan ayrılması dolayısıyla tüzel kişiliğinin değişmesi nedeniyle 30 Mart 2021 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu’nda yeni başkanını seçti.

Arı-Es Enerji Genel Müdürü Ebru Arıcı, TÜREB’in ilk kadın Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi. Borusan EnBW Enerji Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tuna Güven de aynı toplantıda TÜREB Genel Sekreterliği görevine getirildi.

29 YILLIK TARİHİNDE İLK KADIN BAŞKAN

1992 yılında kurulan Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği TÜREB, 29 yıllık tarihçesinde ilk ‘Kadın Yönetim Kurulu Başkanı’nı Ebru Arıcı ile seçmiş oldu. Enerji sektöründe 16 yıllık deneyimi bulunan Ebru Arıcı, TÜREB’in rüzgar sektörünü ileriye götürme hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini belirtirken, Başkan seçilmesinin enerji sektöründe kadın varlığını güçlendirmek açısından da önemli bir kilometre taşı olacağına işaret etti.

Yine daha önce TÜREB Yönetim Kurulu Üyesi olan ve enerji sektöründe 13 yıllık deneyimi bulunan Borusan EnBW Enerji Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tuna Güven de, yapılan Yönetim Kurulu toplantısında TÜREB’in yeni Genel Sekreterliği görevine getirildi.

TÜREB’İN YENİ BAŞKANI EBRU ARICI KİMDİR?

Dokuz Eylül Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden mezun oldu. 2000 yılında halen aktif olan De Planlama Şirketi’ni kurarak Şehir Plancısı olarak çalışma hayatına başlayan Arıcı, 2005 yılında rüzgar enerji santrali projeleri çalışmalarında yer almak üzere ARI-ES Enerji Şirketi’ni kurarak Türkiye yenilenebilir enerji sektörüne adım attı.

Türkiye’de 6.000 MW’ın üzerinde rüzgar santrali projesinin inşaat öncesi dönem ve önlisans dönemi çalışmalarını yürütmüş olan Ebru Arıcı, yenilenebilir enerji ağırlıklı olmak üzere birçok projede çalışmalarına devam etmektedir. Halen Arı-Es Enerji Genel Müdürü olan Arıcı, ileri seviyede İngilizce ve orta seviyede Almanca bilmektedir.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.