Dünyanın enerji sektöründeki üç büyük kuruluşu Total, Orsted ve Elicio Fransa’nın Dunkirk kıyısında kurulması planlanan rüzgar enerji santrali projesi ihalesine ortak bir konsorsiyum altında girecekler. Üç büyük kuruluş 600 MW kurulu güce sahip olacak Dunkirk rüzgar santrali için ortak teklif verdiler.

2016 yılında Fransa Çevre, Enerji ve Denizcilik Bakanlığı tarafından ilk duyurusu yapılan proje için Dunkirk bölgesi rüzgar kalitesi açısından özellikle uygun hava koşulları nedeniyle seçilmişti.

Teklifi oluşturan şirketlerden biri olan Fransa’nın küresel alandaki enerji devi Total, akaryakıt üretim ve pazarlaması yanı sıra doğal gaz, düşük karbonlu elektrik üretim ve pazarlaması alanında da faaliyet gösteriyor.

DÖRTTE BİRİNDEN FAZLASINI YÖNETİYOR

Dünyada off shore rüzgar santrallerinin kurulu kapasitesinin dörtte birinden fazlasını yöneten Orsted ise denizde ve karadaki rüzgar santrallerinin geliştirme, yapım ve işletme faaliyetlerine odaklanmış durumda. Şirket ayrıca biyo enerji tesisleri yanı sıra atıklardan enerji üretimi alanında da uzman kuruluş olarak biliniyor.

Elicio ise yenilenebilir enerji üreticisi olarak ihaleye Fransa Enerji Düzenleme Kurulu tarafından davet edildi. Elicio’nun Başkanı Emile Dumont, “Rüzgar enerjisi Fransa’da önemli bir büyüme potansiyeline sahip. Rüzgar enerjisi aynı zamanda Elicio’nun daha temiz, maliyet etkin bir enerji dünyasına ulaşma konusundaki stratejisinin de tam kalbinde yer alıyor” dedi.

RÜZGARDA BİR KİLOMETRE TAŞI OLACAK

Elicio’nun ihaleye ortak teklifin bir tarafı olarak davet edilmesinin önemine işaret eden Dumont, “Projeye uzmanlığımızı ve deneyimimizi de katmak suretiyle Elicio olarak konsorsiyumdaki diğer iki ortağımız olan Total ve Orsted ile verdiğimiz bu ortak teklifin Fransa’nın offshore rüzgar santrali işinde önemli bir kilometre taşı olacağını düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.