İngiltere’de hükümet “Build Back Greener” denilen yeşil enerji planı kapsamında 2030 yılına kadar tüm konutların elektrik ihtiyacını offshore (deniz üstü) rüzgar enerjisiyle karşılamayı hedefliyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, “10 yıl içinde tüm konutların enerji ihtiyacını offshore rüzgar santrallerinde ürtetilen enerjiyle karşılayacağımıza inanıyoruz. Hedefimiz bu sürede offshore rüzgar kapasitesini daha önce belirlediğimiz 30 GW’’lık hedeften 40 GW’ye yükseltmektir” dedi.

Mevcut durumda İngiltere’nin offshore rüzgar enerjisi kurulu gücü 1 GW düzeyinde bulunuyor. Yeşil enerji planı kapsamında İngiltere 2030 yılı için 40 GW’tlık offshore rüzgar santrali hedefi belirledi. İngiltere ilk planında ülkenin 2050’de net sıfır emisyon hedefine ulaşmak üzere offshore rüzgar santralleriyle 30 GW’lık kapasite yaratmayı hedefliyordu.

“KARBONSUZLAŞTIRMA İÇİN SİHİRLİ FORMÜL DEĞİL”

Tüm bu gelişmelere karşın bazı enerji analistleri böyle iddialı bir planın gerçekleşeceği konusunda şüphelerini dile getiriyor. Durham Üniversitesi Enerji Enstitüsü Direktörü Prof. John Gluyas, “Offshore rüzgar santrallerinden elde edilecek elektrik ne ısınma ne de ulaşımdaki karbonsuzlaştırma süreçleri için bir çözüm olacak. Hatta elektrik üretim süreçlerinin karbonsuzlaştırılması konusunda bile sihirli bir formül olarak görülmemeli” dedi.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.