Sürdürülebilir gelecek için çevre dostu işletmeler, geri dönüşümden enerji verimliliğine kadar geniş alanlarda fayda yaratıyor. Hem çevreyi korumak hem de kâr sağlamak isteyenler için sayısız çevre dostu iş fikri ortaya çıkıyor.

Yapılan araştırmalara göre, tüketicilerin yüzde 66’sının sürdürülebilir ürünler için daha fazla ödeme yapmaya istekli olduğu ortaya çıkıyor. Bu noktada çevreye duyarlı girişimlerin sayısı artmaya başladı. Daha temiz bir çevre, hava ve yaşanılır bir dünya için kâr sağlayacak iş fikirlerinden bazıları;

BAHÇE PLANLAMASI

Toprak koşullarına uygun ve kompostla beraber toprağı zenginleştirecek bitkiler seçilerek yapılacak bir bahçe düzenlemesi, iklim ve toprakla savaşmak yerine doğaya katkı sunabilir.

YEŞİL TEMİZLİK

Çevre dostu ürünler kullanılarak temizlenen işletme ve evler, hem suya hem de toprağa zarar vermeden hijyenik olabilir. Küresel çapta artan çevre bilinci sayesinde işletmeler ve aileler, çevre dostu ürünleri kullanan bir temizlik şirketini tercih edebilir.

ÇEVRE DOSTU GIDA ÜRETİMİ

Yerel üreticiden tedarik edilen gıdaların çevre dostu teknolojilerle üretilmesi, hem ülke tarımına hem de sürdürülebilir üretime katkı sağlayabilir. Sağlıklı ve çevre dostu gıda hizmeti almak isteyen işletmeler için ilk sırada yer alabilir.

ORGANİK BESLENME UZMANI

Son yıllarda beslenmeye bağlı artan hastalıklar nedeniyle organik beslenme bilincinin artmasıyla, beslenme uzmanlarına görev düşüyor. Beslenme uzmanları danışanlarını sağlıklı ve organik gıda tüketimine teşvik edebilir.

GÜNEŞ ENERJİSİ

Özellikle çatı üzeri lisanssız mini ölçekli güneş enerjisi sistemi kurarak hem ihtiyaç duyduğunuz elektriği karşılayabilir hem de fazlasını şebekeye satarak para kazanabilirsiniz. Son yapılan yönetmelik değişikliği 5 MW’nin altındaki sistemler için lisans şartını kaldırırken ihtiyaç fazlası elektriğin satışına imkan getirdi.

RÜZGAR ENERJİSİ

Sonsuz, yenilenebilir ve temiz bir enerji kaynağı olan rüzgar, çevre dostudur, maliyeti düşüktür. Çevreye salınan gazların azalması ve çevreye katkı sağlamak için rüzgar enerjisi santrali kurulabilir.

ÇEVRECİ HEDİYELİK EŞYA ÜRETİMİ

Doğa dostu hediye arayışına girenler için çevre dostu hediyelik eşyalar üretilebilir. Çevreye katkı sunarken, sürdürülebilir hediyeler vermek isteyenlere tohum topları, ham bez kaplama defterler, organik pamuk ve kauçuktan elde edilecek tekstil ürünleri ve birçok çeşitle cevap verilebilir.

ÇEVRE BLOĞU

Hava kirliliği, su kıtlığı ve nükleer atıklar gibi günümüzde öne çıkan kritik çevre problemleri, artan çevre bilinci ile beraber daha fazla araştırılmaya başlandı. Çevre ile ilgili bilinç ve farkındalık arttıkça bu konularda verilecek bilgilerin değeri de artabilir. Böylece toplumu bilgilendirerek doğaya büyük katkı sağlanabilir.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.