Yunanistan Yenilenebilir Enerji Ajansı bu yıl temmuz ayında 300 MW’ı güneş, 300 MW’ı rüzgar enerjisi projelerinden oluşmak üzere toplam 600 MW yenilenebilir enerji ihalesi düzenleyeceğini duyurdu.

Açıklamaya göre 300 MW’a kadar kurulu güneş enerjisi kapasitesine veya bu miktarda rüzgar enerjisi kapasitesine sahip olan yenilenebilir enerji şirketlerinin tekliflerini bu mayıs sonuna kadar vermeleri gerekiyor. İhalenin esas olarak 20 MW’a kadar güneş santralleri ve ölçek olarak 50 MW’ın altında olan rüzgar enerjisi projelerini kapsadığı bildirildi.

GÜNEŞ VE RÜZGAR KARMA PROJELERİ

Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanlığı, yenilenebilir enerji projelerini geliştirmek üzere bu yıl toplam 430 MW gücünde bir güneş enerjisi kapasitesi yaratmak üzere bir rakamla teklife çıkılacağını açıklarken, temmuz ayında 300 MW olarak planlanan ihalenin hedeflenen rakamın oldukça altında kaldığı belirtiliyor. Bakanlık ağırlıkla 20 MW’a kadar ölçeklenen güneş enerjisi projelerini destekleyerek bu yıl 430 MW ve gelecek yıl da 300 MW’lık güneş kapasitesi yaratmayı hedefliyor.

Bakanlık ayrıca daha büyük ölçekli projelere de destek olmak üzere 2020 için güneş ve rüzgar karma projelerine yönelik olarak 500 MW’lık bir kapasite yaratılması hedefine de odaklanmış durumda. Yine bu yılın başlarında karma bir proje olarak rüzgarda büyük potansiyel taşıdığı belirtilen Evia adasında yenilenebilir enerji kapasitesi yaratılmak üzere bir ihaleye çıkılmıştı.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.