Zorlu Enerji lisanslı Alibeyhöyüğü GES projesine sahip olan ve tüm hisselerine sahip olduğu Çumra Güneş Enerjisi ve Üretim A.Ş. şirketini sattığını açıkladı.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yapılan açıklamaya göre, şirketin hisselerinin tamamı 6,4 milyon ABD Doları karşılığında KHM Enerji Turizm Ticaret Sanayi A.Ş.’ye satıldı.

Zorlu Enerji 30 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirilen kapasite tahsis yarışmasında Konya’nın Çumra ilçesinde yer alacak ve 18 MW güce sahip olacak projenin ön lisans hakkını toplamda 31.608.990 TL’lik katkı payı taahhüdü ile kazanmıştı.

EPDK’DAN 49 YILLIĞINA ÜRETİM LİSANS HAKKI

EPDK 9 Mayıs 2019 tarihinde Çumra Güneş Enerjisi ve Üretim A.Ş.’ye Alibeyhöyüğü GES için 49 yıllığına elektrik üretim lisans hakkı sağlamıştı.

Zorlu Enerji geçtiğimiz yılın ekim ayında Türkiye’deki rüzgar enerjisi santrali yatırımlarına sahip Rotor Elektrik Üretim A.Ş. ve Zorlu Rüzgar Enerjisi Üretimi A.Ş. ile doğalgaz ticareti alanında faaliyet gösteren Trakya Gaz Dağıtım A.Ş. ve Gazdaş Gaziantep Doğalgaz Dağıtım A.Ş. için de satış görüşmelerine başladığını ve iki ayrı finans kuruluşunu yetkilendirdiğini açıklamıştı.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.