Akfen Yenilenebilir Enerji, Osmaniye’de yer alan ve Zorlu Rüzgâr Enerjisi Elektrik Üretimi A.Ş. tarafından işletilen toplam 80 MW kurulu güce sahip Sarıtepe – Demirciler RES projesi için hisse alım anlaşması imzaladı. Anlaşmayla birlikte Akfen Yenilenebilir Enerji’nin portföyü 712 MW’ye ulaştı.

Sarıtepe – Demirciler RES projesinin hisse alımını değerlendiren Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Kayrıl Karabeyoğlu, yerli ve yenilenebilir enerji alanında dengeli bir portföy oluşturmaya devam ettiklerini belirterek, “Bundan sonraki süreçte de yenilenebilir enerji alanında satın almalar ve kendi tesislerimize ek kapasite kurulumlarına devam edeceğiz” dedi.

2020 YILINA KADAR 1000 MW HEDEFİ SÜRÜYOR

Akfen Holding, temellerini 2007 yılında attığı Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş. bünyesinde tamamı yerli ve yenilenebilir kaynaklardan oluşan, sürdürülebilir enerjiye yatırım yapan bir yenilenebilir enerji platformu ile yoluna devam ediyor. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Uluslararası Finans Kurumu (IFC) 12 Temmuz 2016 tarihinde Akfen Yenilenebilir Enerji’ye ortak oldu.

Sarıtepe – Demirciler RES hisse alım anlaşmasıyla birlikte Akfen Yenilenebilir Enerji şirketinin toplam portföyü 632 MW gücünden 712 MW’a ulaşırken, şirket 2020 yılı sonuna kadar toplam kurulu gücünü 1000 MW’a yükseltmeyi hedefliyor.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.