Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, eylül ayına ait elektrik üretim ve kurulu güç verilerini paylaştı. Buna göre eylül ayında Türkiye’nin toplam elektrik üretimi 226 bin 917 GWh olurken, toplam kurulu güç ise 93 bin 207 MW’a ulaştı.

Bakanlığın verilerine göre elektrik üretimi içerisindeki en büyük pay, yüzde 60,8’le yerli ve yenilenebilir kaynakların oldu. Üretimdeki diğer kaynaklardan ithal kömürün payı yüzde 20,2 , doğal gazın payı ise yüzde 19,3 olarak ortaya çıktı.

DÖNMEZ: “EYLÜLDE ENERJİMİZ YİNE ÇOK YÜKSEKTİ”

Yerli ve yenilenebilir kaynakların toplam kurulu güç içerisindeki payı ise yüzde 62,5’e ulaştı. Kurulu güç içerisinde doğal gazın payı yüzde 27,5 , ithal kömürün payı ise yüzde 9,6 oldu.

Bakanlık tarafından paylaşılan verileri sosyal medya hesabından yorumlayan Bakan Fatih Dönmez, hem üretimde hem de kurulu güçte yerli ve yenilenebilir kaynakların payındaki artışa dikkat çekerek “Eylülde enerjimiz yine çok yüksekti” dedi.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.