ABD’li SolarReserve firması, Şili’de toplam kurulu gücü 450MW olan kule şeklinde güneş enerjisi santrali ve elektrik depolama tesisi kuracağını açıkladı. Tamarugal Güneş Enerjisi Projesi, 5.8 GWh elektrik depolama kapasitesiyle sabit enerji üretimi yapabilecek. Bu sayede talebin en yüksek olduğu saatlerde (puant) bile elektrik ihtiyacını karşılayabileceği için baz yük santrali işlevine sahip olacak.

150 MW’LİK ÜÇ KULEDEN OLUŞACAK
Proje, her biri erimiş tuzlar yoluyla 13 saatlik enerji depolama kapasitesine sahip üç adet 150MW’lik güneş enerjili termal kuleden oluşacak. SolarReserve, inşa edilecek tesisin, kömürle çalışan bir elektrik santralinin kapasitesine eşit olacağını açıkladı.
SolarReserve İş Geliştirme Başkanı Tom Georgis, “Teknoloji herhangi bir fosil yakıta ihtiyaç duymadan 24 saat boyunca güneş enerjisi üretmeye imkan veriyor. Tamarugal projesi Şili’de elektrik maliyetlerinin düşmesine ve ülkenin enerji arz güvenliğine katkıda bulunacak. Şili’de yapılacak projeleri, güneş enerjisinin dünyadaki geleceğinin bir ilk örneği olarak görmeliyiz. Güneş enerjisinin işlevselik ve maliyet açısından konvansiyonel enerjiyle başa baş rekabet edebildiğini kanıtladık” diye konuşuyor.

6 YENİ PROJE DAHA YAPILACAK
Bu güneş enerjisinin mevcut elektrik şebekesine kolaylıkla entegre edilebileceğini gösterirken, puant seviyede bile elektrik talebini karşılayabilecek.  SolarReserve açıklamasında, “Projemiz hayata geçtiğinde Şili’de buna benzer 6 yeni proje daha inşaa edeceğiz. Bu projelerin her biri sabit güneş enerjisi sağlayacak ve baz yük santral gereksinimini karşılayabilecek” deniliyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.