Güneş enerjisinde son yönetmelik değişikliğiyle birlikte işletme sahipleri ilk 5 yıl elektrik faturası gibi leasing taksiti ödeyerek çatılarına güneş enerjisi santrali kurabilecek, sonrasında ise elektriğini ücretsiz üretebilecek.

QNB Finans Leasing ve Solarçatı Kurulum Hizmetleri A.Ş arasında çatı üzeri güneş enerjisi santralleri kurulumu projelerini kapsayan bir işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol çerçevesinde danışmanlık ve kurulum hizmetleri Solarçatı tarafından yapılan çatı üstü güneş enerjisi projelerinde QNB Finans Leasing finansal çözüm ortağı olarak yer alacak.

LİSANSSIZ SINIRI 5 MW’YE ÇIKTI

Güneş enerjisi sektöründe hayata geçirilen son yönetmelik değişiklikleriyle birlikte işletmeciler ilk 5 yıl elektrik faturası öder gibi leasing taksiti ödeyerek çatı üzeri güneş enerjisi sahibi olabilecek. İşletmeciler, 5 yıldan sonra ise kendi elektriklerini ücretsiz üretebilecek konuma gelecek.

Son yapılan yönetmelik değişiklikleriyle birlikte, lisanssız elektrik üretiminde kurulu güç sınırı 1 megavattan 5 megavata çıkarılmış ve aylık mahsuplaşma uygulaması hayata geçirilmişti.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.