Enerji depolama sistemleri tüm piyasalarda güneş enerjisine dayalı olarak yaygınlaşıyor. Firmalar elektrik üretim ve talebi arasındaki dengeyi sağlamak için bu sistemleri kuruyorlar.

Hanehalkları enerji depolama sistemlerinden, gün ışığını değerlendirip gece kullanmak amacıyla yedek güç olarak yararlanacak. Ancak asıl ekonomik amaçlı olarak, ticari ve endüstriyel binalarda  kullanılacak.

Ticari ve endüstriyel binaların (C&I) elektrik maliyeti iki kalemden oluşuyor; Kilovatsaat (kWh) olarak ölçülen enerji kullanımı ve kilovat olarak ölçülen (kW) pik talep (yani talebin en yüksek seviyesine ulaşması) ücretleri. C&I müşterileri 15 dakikalık bile olsa talebin en yüksek olduğu durumlarda aylık bazda binlerce dolar elektrik faturası ödemek zorunda kalabiliyor. Binada kullanılan ekipmana bağlı olarak pik talep bedeli enerji kullanım bedelini aşabiliyor.

Örneğin, bir tesisin ortalama aylık enerji maliyeti 100 kW (talep bedeli kW başına 20 dolardan 2 bin dolar) olabilir. Ancak ay içinde talepteki birkaç saatlik yüksek artış aylık tüketimi 300 kW’ye çıkararak elektrik faturasını 6 bin dolara yükseltebiliyor.

İşte bu yüksek talep ortaya çıktığında şebekeden elektrik çekmek yerine, pilleri kullanan bir enerji depolama sistemi (ESS) devreye girdiğinde işletmeyi yüksek elektrik faturasından kurtarabilir.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.