Sosyal medya devi Facebook, ABD’nin Batı Teksas eyaletinde ülkenin en büyük güneş enerjisi projelerinden birine hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Boston merkezli yenilenebilir enerji yatırımcısı Longroad Energy, 416 milyon dolar değerindeki projede Facebook ile ortaklık yaptığını duyurdu. Ortak yatırım haberi Facebook’un Albuquerque yakınlarındaki data merkezi inşaatını bitirdiği bir zamana denk geldi.

Güneş Endüstrileri Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Prospero Solar projesi, Teksas’da Odessa’nın kuzeyinde bulunuyor ve 379 MW kapasiteye sahip olması planlanıyor. Güneş santral projesiyle 72 bin hanenin elektrik ihtiyacı karşılanabilecek.

Güneş enerjisi projesinin Facebook’un video, resim ve diğer bilgilerin depolanması için kurmak istediği data merkezinin enerji ihtiyacını karşılamaya dönük olduğu belirtiliyor.

Prospero Solar projesinin 18 kilometrekare alanda kurulması ve gelecek yıl tamamlanması bekleniyor. Santral alanının New York’daki Central Park’ın 5 kat büyüklüğünde olacağı öngörülüyor.

YÜZDE 100 YENİLENEBİLİR ENERJİ HEDEFİ

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg geçtiğimiz nisan ayında yaptığı açıklamada, Facebook’in data merkezlerinin enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla 6 yeni güneş enerjisi projesinin inşa edildiğini duyurmuştu.

Zuckerberg, “Data merkezlerimiz fiber optik kablolarla dış dünyaya bağlı onbinlerce bilgisayar sunucusunu barındırıyorlar. Dünyanın enerji verimliliği en yüksek merkezleri. Geçen yıl, 2020 yılı için yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçiş hedefi koymuştuk. Bu güneş enerjisi projeleri bu hedefimize ulaşma konusunda bize destek olacak” diye konuştu.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.