İstanbul Tuzla’daki fabrikasında yıllık 800 MW güneş paneli üretim kapasitesine sahip olan HT Solar, Kinesis Enerji işbirliği ile Muğla Milas’taki 20.17 MWp kurulu güçte lisanslı Özmen-1 GES projesinin de çözüm ortağı oldu. 23 Ekim 2020 tarihinde kabulü yapılarak devreye alınan lisanslı GES projesinde HT Solar’ın 385W ve 400W monokristal güneş panelleri kullanıldı.

Yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren ve merkezi Ankara’da bulunan uluslararası yatırım ve anahtar teslim EPC (mühendislik-tedarik-inşaat) taahhüt firması Kinesis Enerji, kurulduğu 2008 yılından bu yana toplam 94 MW güçte yenilenebilir enerji projesi yatırımı ve inşaatı tamamlayarak işletmeye aldı.

Halihazırda lisanslı Özmen-1 GES’inin kabulünü alan Kinesis Enerji, HT Solar işbirliği ile güneş enerjisinden ülke genelinde daha fazla istifade edilmesini sağlayacak projelere katkı sağlıyor.

PAZARDAKİ TALEBE GÖRE GELİŞTİRİYOR

Portföyünü pazarda giderek artan talebe uygun olarak güncelleyen HT-Solar, üretim hattını 158,75mm’lik hücrelerle üretim yapmaya uygun hale getirdi. Yeni yatırımlarıyla birlikte, 2021 yılından itibaren 166mm ve 182mm’lik hücrelerle de üretime başlayacak olan HT Solar, hem Türkiye pazarına hem de global pazara en yenilikçi ürünleriyle güneş paneli tedarik ediyor.

Ayrıca, HT-Solar’ın ana iştiraki olan HT-SAAE, uzun yıllardır uluslararası kabul görmüş bir üçüncü taraf kuruluşu olan Bloomberg New Energy Finance (BNEF)’in yayınladığı Tier-1 listesinde yer almaktadır.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.