Akfen Holding’in iştiraki Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş. tarafından Elazığ’da gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk lisanslı güneş enerjisi santrali Solentegre GES, enerji üretmeye başladı. Enerji Bakanlığı tarafından 14 Ekim’de geçici kabulü yapılan 8 MW kurulu güç ve yıllık 15.7 GWs enerji üretim kapasitesine sahip olan santral, yaklaşık 10 bin hanenin enerji ihtiyacını temiz enerji ile karşılayacak.

“EN BÜYÜK YATIRIMCI OLACAĞIZ”
Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Kürşat Tezkan,“Elazığ’da yatırımını yaptığımız Solentegre GES projemiz Türkiye’nin ilk lisanslı güneş enerji santrali olarak enerji üretmeye başladı. 49 yıllık işletme hakkımızın bulunduğu santral ile ülkemiz adına yenilenebilir enerji sektöründe önemli bir adım daha attık. Diğer lisanslı projelerimizin yatırımlarını tamamlayarak Türkiye’nin en büyük lisanslı güneş enerjisi yatırımcılarından biri olacağız” dedi.

“1000 MW’YE YÜKSELECEK”
Kürşat Tezkan, yenilenebilir enerji kaynaklarını çeşitlendirerek dengeli bir portföy oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, “Büyüme stratejisini gerçekleştirme amacıyla bu yıl içinde EBRD ve IFC ile ortaklık sözleşmesi imzaladık. Ortaklık kapsamında yapacağımız yeni yatırımlar ile şirketimizin 219 MW olan mevcut yenilenebilir enerji üretim kapasitesini 1.000 MW’a yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda gerekli adımları atmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

KUTU

Akfen’in portföyünde 14 HES var

Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş’nin portföyü yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimi ve toptan elektrik satış ticaretinden oluşuyor. Buna göre şirketin portföyünde halen 204.1 MW faaliyette, 24.1 MW inşaat aşamasında, 10 MW geliştirme aşamasında olmak üzere toplam 238.2 MW kurulu güce sahip 14 adet HES projesi yer alıyor. Ayrıca ön lisans başvurusu yapılmış, ön hazırlıkları/ölçümleri devam eden 984 MW kurulu güç potansiyeline sahip TEİAŞ ihalesini bekleyen 14 RES projesi (ve ayrıca TEİAŞ tarafından açıklanan ilave 2.000 MW’lık kapasite için hazırlık çalışmaları ve ölçümleri devam eden 10 proje mevcuttur) bulunuyor. Güneş enerjisi alanında ise 70 MW ayrıca ihalesi kazanılmış projesi bulunuyor. 66 MW geliştirme aşamasında olmak üzere toplam 136 MW’lik projenin tamamlanması için çalışmalar devam ediyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.