Borsa İstanbul’da işlem gören ve portföyünün tamamı güneş enerjisi yatırımlarından oluşan Naturel Enerji, Girişim Elektrik’den yaptığı hisse alımıyla kurulu gücünü 44.07 MW’ye çıkardı.

Güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren Naturel Enerji’nin, Girişim Elektrik Taahhüt Ticaret ve Sanayi AŞ ile hisse satın alma sözleşmesi imzaladığı bildirildi. Şirketten yapılan açıklamada, Borsa İstanbul’da yatırımlarının tamamı güneş enerjisinden oluşan tek şirketin Naturel Enerji olduğu belirtildi.

34.2 MİLYON kWh ELEKTRİK ÜRETİMİ

Naturel Enerji’nin güneş enerjisi alanındaki yatırımlarını artırma hedefi doğrultusunda Türkiye’nin önde gelen elektrik gruplarından Girişim Elektrik Taahhüt Ticaret ve Sanayi AŞ ile satın alma sözleşmesi imzalandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Satın almaya konu santrallerden 2020’de 34,2 milyon kilovatsaat üretim, 4 milyon 548 bin 600 dolar satış geliri ve yaklaşık 4 milyon 100 bin dolar gelir bekleniyor.

Bu satın almayla şirketimizin kurulu güneş enerjisi gücü yüzde 103 artarak 44,07 MW kapasiteye ulaşacaktır. Satış bedeline istinaden 1 milyon dolar peşinat Girişim Elektrik Taahhüt Ticaret ve Sanayi AŞ’ye ödenmiştir. Ülkemize ve güneş enerjisine olan güvenimiz ve inancımız sayesinde yatırımlarımıza devam etme kararlığımız sürecektir.”

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.