Rüzgar enerjisi sektörünün bir araya geldiği toplantıda, Hakan Yıldırım başkanlığındaki yeni yönetim, sektörün farklı özellikteki firma ve kurumlarını en geniş şekilde temsil etmek üzere oluştu.

3 yıllık yeni dönemde Türkiye’de kurulu rüzgar gücünün artış göstermesi, Ar-Ge, yerlilik ve yatırımların sürdürülmesi, YEKA’lar, hibrit santraller, enerji depolama entegrasyonu gibi konuları gündemine alan yeni yönetim, akademi ve kamu kurumlarıyla eşgüdümlü faaliyetleri hedefleyecek.

Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yıldırım açıklamasında: “Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği’nin yönetim kurulu başkanı olarak hizmet etme fırsatı benim için büyük bir onurdur. Sayın Ataseven’den bayrağı devralmaktan kıvanç duyuyorum ve devam eden başarımıza olumlu katkılarda bulunmak için sabırsızlanıyorum. Yönetim kurulumuzun etkileyici üyeleri, özverili personelimiz ve başarımız için çok önemli olacak olan TÜREB üyelerimiz ile birlikte yapacağımız çalışmaları dört gözle bekliyorum” dedi.

TÜREB Genel Sekreteri Güray Erol, dünyada olduğu gibi ülkemizde de yenilenebilir enerjide yeni bir dönemin başladığına vurdu yaparak, “Rüzgar enerjisi sektörünün özellikle 2020 sonrası döneme dair hazırlıkları, izin süreçlerinin sadeleştirilmesi ve proje finansmanı için gerekli adımlar, yönetimi üstlenen ekibimizin önceliği olacaktır. Bu amaçla, sektörün tüm paydaşlarını temsil edecek, farklı alanlarda çalışabilecek çok yönlü bir liste oluşturduk” diye konuştu.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden lisans; Boğaziçi Üniversitesi’nden yüksek lisans derecelerine sahip olan Yıldırım; çalışma hayatına Aselsan’da başladı ve Gama Holding; Siemens gibi şirketlerde devam etti.

Yıldırım; Ekim 2018’den bu yana Kalyon Enerji Yatırım AŞ’de Üst Yönetici (CEO) olarak görev yapıyor. Aynı zamanda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Enerji Is Konseyi Başkanlığını da yürüten Yıldırım, evli ve iki çocuk babası.

İŞTE YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Hakan Yıldırım – Kalyon Enerji

Güray Erol – RES Anatolia

Olcayto Yiğit – Vestas

Tuna Güven – Borusan EnBW

Necat Sancak – Sancak

Erinç Kısa – Polat Enerji

Murat Zekeriya Aydın – ETKB – EİGM

Zeynel Kılınç – Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi

Ekrem Yıldırım – Eksim

Ferdi Türksoy – EMD

İsmail Bilgin – Enerjisa

Ömer Faruk Özgül – Özgül Holding

Kayrıl Karabeyoğlu – Akfen

Arif Günyar – Enercon

Ebru Arıcı – Aries

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.