Ford Otosan, Global Reporting Initiative (GRI) tarafından yayınlanan G4 Raporlama Rehberi İlkeleri doğrultusunda hazırladığı 2015 yılı Sürdürülebilirlik Raporu’nu “Sürdürülebilir Çevre, Sürdürülebilir Toplum” başlığıyla yayınladı. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, paydaşları için sürdürülebilir değer üretmek hedefiyle çalıştıklarını belirterek, “Geleceğimizi şekillendirirken attığımız adımları, sadece ticari ve finansal boyutlarıyla değil aynı zamanda çevresel, hukuki, ekonomik, sosyal ve etik boyutlarıyla da değerlendiriyoruz. İklim değişikliğiyle mücadele stratejimizin temel hedeflerinden biri de, yakıt verimli ve düşük emisyon düzeyli, yüksek emniyet normlarına sahip ve ‘akıllı’ şehirlerin sokaklarında yerini alabilecek araçlar üretmek. Yıl içinde bu hedef doğrultusunda yeni teknolojiler geliştirirken Ar-Ge kapasitemizi de belirgin düzeyde artırdık. Geçen yıl olduğu gibi önümüzdeki dönemlerde de dijitalleşme, inovasyon ve yeni iş modeli geliştirme alanlarında projeler üreterek sürdürülebilir gelişimimize katkıda bulunacağız.”

Çevresel performansta önemli artış elde etti
Raporlama döneminde çevresel etkilerin yönetimi konusunda da önemli başarılar elde eden Ford Otosan, üretim kapasitesindeki artışın faydaları ve verimlilik çalışmalarının sonucu olarak 2014 yılında 7.09 GJ/araç olan üretilen araç başına enerji tüketimini 6.16 GJ/araç düzeyine indirdi. Aynı şekilde emisyon düzeyini 0.710 Ton CO2/araç düzeyinden 0.570 Ton CO2/araca, su tüketimini 3.75 m3/araç düzeyinden 3.146 m3/araç düzeyine düşürmeyi başardı. Yıl içinde gerçekleştirdiği enerji verimliliği projeleri ile 83.627 GJ enerji tasarrufu yaparak 4.723 Ton CO2 sera gazı emisyonunu da engelledi.

Sektörünün en büyük istihdamını yarattı
Ford Otosan, 2015’te sektörünün en büyük istihdam rakamlarına ulaşarak, çalışan sayısını yüzde 9.4 artışla 10 bin 676 kişiye çıkardı. Sektörünün en fazla kadın istihdamını sağladı. Toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmaları ve kadın istihdamının desteklenmesi hedefleri doğrultusunda, kadın çalışan sayısını yüzde 33.8 artırdı.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.