Inovasyon ve Enerji ana temasıyla bu yıl 86’ıncısı düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF) sergilenen 58.5 metre uzunluğunda ve yaklaşık 13 ton ağırlığındaki Nordex rüzgar türbini kanadı ziyaretçilerin ilgisini topladı.

Enerjinin ülke ekonomisi için önemi ve enerji alanında büyük yatırımların hayata geçirileceğinin vurgulanmış olduğu fuara ilgi oldukça büyüktü. 10 gün açık kalan fuarı yaklaşık 1,5 milyon kişi ziyaret etti.

86. İzmir Enternasyonal Fuarı “İnovasyon ve Enerji” temasına paralel olarak, yenilenebilir enerji sektöründen çok sayıda katılımcı ve firmayı ağırladı. Fuarda yenilenebilir enerjiye olan ilginin artırılması hedefiyle, Kültürpark Lozan Kapısı önünde 10 gün süreyle rüzgar türbini kanadı ve kulesi sergilendi.

Kültürpark Lozan Kapısı girişinde sergilenen dev kanat, rüzgar enerjisi endüstrisinin önemli şehirlerinden biri olan İzmir’in ve aynı zamanda Türkiye’nin en eski ticaret fuarı olma özelliğini taşıyan İzmir Enternasyonal Fuarı’na trafik polisleri eşliğinde getirildi. Teması “İnovasyon ve Enerji” olan fuarda, Nordex NR 58.5 kanadının sergilenmesi rüzgar türbinlerine dair merakın giderilerek, rüzgar enerjisi ile ilgili farkındalığın artırılmasına katkı sağladı.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.