E-bülten

Yeşil Haber Bülteni’ne üye olarak Türkiye’nin Yenilenebilir Enerji Platformu’nda yayınlanan doğru ve güvenilir haberlere ve yorumlara kolayca erişebilirsiniz. Ayrıca, sektördeki iş ve yatırım fırsatlarıyla ilgili düzenli olarak paylaşacağımız haber bültenlerimizden yararlanabilirsiniz.

Yeşil Haber E-Bülten Üyeliği

Yeşil Haber Bülteni ile büyük yarışa hazır mısınız?

Küresel düzen, büyük bir dönüşümün eşiğinde bulunuyor. Pandemi bu süreci daha da hızlandırdı. 2050 için öngörülen yeşil senaryolar gerçekleşmeye başladı. Karbonsuz ve daha yaşanabilir bir dünya hayali büyüyor. Sıfır karbon ve %100 yenilenebilir enerjiye geçiş artık ulaşılamaz bir hedef değil. Çünkü bu alandaki teknolojik gelişmeler şaşırtıcı bir hızla ilerliyor. Güneş ve rüzgar enerjileri fosil yakıtlarla rekabet halinde. Uzmanlar, güneş ve rüzgar enerjisinin yakın gelecekte üretim maliyeti açısından daha avantajlı hale geleceğine kesin gözüyle bakıyor.

Elektrikli araçlar artık zengin ülkelerin lüksü olmaktan çıktı. Çin öncülüğünde dünyanın hemen hemen her yerinde hızla yaygınlaşıyor. Elektrik depolama ve şarj teknolojilerinin gelişimi, elektrikli araçları ulaşım sektörünün vazgeçilmezi haline getirecek.

Yeşil düzene uyum sağlarken bireylerin de dönüşümden etkilenmediği bir gerçek değil. Karbon ayak izini hesaplama ve enerji ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan karşılama, artık sadece şirketlere özel bir uygulama olmaktan çıktı. Tüketiciler, çevre kirliliğine katkılarını bilme ve bunu telafi etme arayışındalar. Bu alanda büyük bir farkındalık oluşuyor. Ülkemizde yapılan düzenlemelerle tüketiciler, evlerinde kullandıkları enerjiyi yenilenebilir kaynaklardan tercih edebiliyor ve yeşil sertifikalar alabiliyor. Türkiye, rüzgar ve güneş enerjisine odaklanarak başarılı bir şekilde yenilenebilir enerji stratejisini sürdürüyor.

Modern dünyada ülkeler, şirketler, kurumlar ve bireyler enerjiden tarıma, çevreden teknolojiye, finanstan eğitime her alanda dönüşümü ve sürdürülebilirliği zorunlu hale getiren yeni düzene uyum sağlamak için çaba gösteriyor.

Yeşil Haber olarak, bu yarışta yerimizi aldık. Siz de yakın gelecekte “Yeşil düzen” olarak adlandırabileceğimiz daha iyi bir hayatı inşa etme yarışında geri kalmak istemiyorsanız, Yeşil Haber ailesine katılın.

Temiz enerji, temiz dünya!

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.