Dünyadaki değişim ve gelişmelerin yakından takip edilmesi ve uygulamalardan edinilen bilgiler ile dünyanın merakla beklediği 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ve Çanakkale 1915 Köprüsü gibi projelerin gelişen teknoloji sayesinde, çevreyi özenle koruyan metotlar ve modern güvenlik sistemleri ile alınmış önlemlerle emniyetli bir şekilde inşa edilmesi noktasına gelindi. Bu kapsamda projelerde çalışmak isteyen firmaların bir araya geleceği II. Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı organize ediliyor.

GERİ DÖNÜŞÜMLÜ ASFALT TEKNOLOJİSİ
Sektör liderleri fuarda bir araya gelerek en son teknolojileri görme ve inceleme olanağı bulacak. Mega projelerin yanı sıra araç takip, geri dönüşümlü asfalt teknolojileri de fuarda tanıtılacak.
İstanbul Boğazı altından geçerek Asya ve Avrupa kıtaları arasında kara ve demir yolu ulaşımı sağlayacak olan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesi ile yıllık sera gazı salınımı 115.000 ton azalacak. Toplam 2023 metre uzunluğunda olan Çanakkale 1915 Köprüsü ise dünyanın en uzun asma köprüsü olacak.

2016’DE BİRÇOK PROJE SONA ERDİ
Globalleşen dünyada tasarım ve imalat süreçlerinin ön plana çıktığını söyleyen MCI Fuarcılık Genel Müdürü Ufuk Tümer’e göre, güvenli, ekonomik ve verimli projeler yapmak bir zorunluluk haline geldi. Ülkemizin dünyada hızla gelişen konumu göz önüne alındığında daha uzun ömürlü, daha konforlu ve daha az bakım gerektiren projelere imza atmak gerekiyor. Ülkemiz bu projeler ile kalkınma hedeflerine ulaşacak. 2016 yılı, başlamaya hazırlanılan, yapımı devam eden ve tamamlanan bir çok proje ile sona erdi. Ufuk Tümer, ağustos ayında Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açıldığını dünyanın en iyi mühendislik projeleri arasında gösterilen Avrasya Tüneli’nin ise aralık ayında hizmet vermeye başladığına dikkat çekti. 

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.