BM Çevre Programı tarafından yayınlanan raporda, Çin’in “küresel yeşil finans gelişimine öncülük ettiği” görüşü dile getirildi.

BM Çevre Programı ile Çin Merkezi Finans ve Ekonomi Üniversitesi tarafından ortaklaşa hazırlanan raporda, Çin’in yeşil finans alanında dünyadaki liderlik konumunun saptandığı belirtildi.

Raporda, Çin’in yeşil finans alanında gerek yurtiçindeki politika yönlendirmelerinde, gerekse uluslararası arenadaki liderlik gücünde somut ilerlemelerin kaydedildiği ifade edildi.

Çin’in “küresel yeşil finans gelişimine öncülük ettiği” görüşüne yer verilen raporda, 2016 yılında G20 dönem başkanlığı görevini yerine getirirken yeşil finans konusunu G20 gündemine de dahil ettiği hatırlatıldı.

Raporda ayrıca, Çin Devlet Konseyi tarafından Ağustos 2016’da yeşil finans gelişimine ilişkin bir dizi kılavuz ileri sürüldüğüne de dikkat çekildi.

Çin’de bu konuda birçok somut gelişmenin kaydedildiğine işaret edilen raporda, Çin’in küresel yeşil tahvil piyasasının gelişimini ilerleten önemli bir itici güç haline geldiği ifadesine de yer verildi.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.