Vodafone’un Türkiye’de ilk kez kadınlara yönelik tüm ürün, servis, proje ve hizmetlerini tek çatı altında topladığı “Vodafone Önce Kadın” programı kapsamında başlatılan kampanyaya katılan kullanıcıların, Twitter hesaplarından cinsiyet eşitliği için 4 adet tweet atmaları, cinsiyet eşitliğine destek vermeleri ve farkındalık oluşturmaları amaçlanıyor. Herkesi tek bir tıkla kadınlara destek olmaya çağıran Twitter Bağış Kampanyası kapsamında kullanıcılar, Twitter hesaplarını sadece bir günlüğüne bağışlayarak cinsiyet eşitliği için destek verebiliyor.

830 BİN KULLANICI HEDEFLENİYOR
Kullanıcıların http://www.vodafone.com.tr/oncekadin/index.php sitesindeki “Twitter Bağışlama Modülünü” kullanarak Twitter hesabının bilgilerini paylaşması gereken kampanyada hesabını bir gün boyunca bağışlayanların kadın-erkek eşitsizliğine yönelik 4 adet tweet atmaları sağlanıyor. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP Türkiye) resmi Facebook ve Twitter hesaplarında da duyurulan kampanyaya katılanların Twitter hesaplarına kesinlikle giriş yapılamıyor ve kullanıcı bilgilerine ulaşılamıyor. Kampanya ile cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığı artırmak için çalışmalarını sürdüren Türkiye Vodafone Vakfı 830 bin Twitter kullanıcısına ulaşmayı hedefliyor.

SÜEL: “SESİMİZİ BİRLİKTE DUYURUYORUZ”
Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında yaklaşık 3 yıldır kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını desteklediklerini belirten Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, kampanya ile ilgili şunları söyledi: “Vodafone olarak, daha iyi bir geleceğe inanıyoruz. Bunun da ancak sürdürülebilir kalkınma yatırımları yaparak ve bu yatırımları Birleşmiş Milletler gibi dünya kurumlarının belirlediği sürdürülebilir kalkınma hedefleri ile büyüterek mümkün olduğunu düşünüyoruz. Ülkemiz açısından hayal ettiğimiz gelecek için en önemli konulardan birinin ‘toplumsal cinsiyet eşitliği’ olduğuna inanıyoruz. Bu da nüfusun yarısını oluşturan kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımıyla mümkün olacak. Bu nedenle, 3 yıl önce ‘Vodafone Önce Kadın’ programını geliştirdik.”

“FARKINDALIĞI ARTIRMAK İSTİYORUZ”
Hasan Süel sözlerini şöyle sürdürdü: “Önce Kadın programı ile kadınların girişimci ruhunu harekete geçirerek, hem kendi işlerini kurmaları hem de istihdam yaratmaları konusunda onları desteklemeye devam ediyoruz. Sadece iş dünyası için değil; sağlıklı, bilgili ve eğitimli bir neslin yetişmesinde olmazsa olmaz unsurlardan birinin kadınlar olduğuna inanıyoruz. Bu doğrultuda, Birleşmiş Milletler’in bir girişimi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne (WEPs) imzacı olarak, ekonomik yaşamın her alanında kadının güçlendirilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğimizi taahhüt ettik. Ayrıca, yine Birleşmiş Milletler’in toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanabilmesi için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ettiği ‘HeForShe’ küresel dayanışma hareketine destek vermeyi sürdürüyoruz. Şimdi de Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından açıklanan 17 sürdürülebilir kalkınma hedefinden biri olan ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ konusunda anlamlı bir kampanyayı hayata geçirdik. Vodafone Önce Kadın programımızdaki beş numaralı hedef olan ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ alanındaki bu kampanyamızla farkındalığı artırmaya çalışacak ve kadınlara daha fazla destek sağlayacağız.”

670 BİNİ AŞKIN KADINA ULAŞILDI
Birçok uluslararası ödüle layık görülen “Vodafone Önce Kadın” programı 2013 yılından beri Vodafone’un kadınlara yönelik tüm ürün, servis, proje ve hizmetlerini tek çatı altında sunuyor. Bugüne kadar 670 binden fazla kadına ulaşarak ekonomik ve sosyal hayata eşit katılımları için bilgiye erişim, gelir ve iletişim fırsatları sağlayan program ile kadınların girişimcilik uygulamalarından yararlanmaları da sağlanıyor. Program kapsamında kadınların el emeği ürünlerini tek bir SMS ile alıcıya ulaştırmalarını sağlayan Vodafone Önce Kadın İlan Servisi’ne 33 bini aşkın ilan koyulurken, yatırımcısı dahil tüm çalışanları kadınlardan oluşan Önce Kadın Mağazaları ile 8 ilde kadınlara yeni istihdam olanakları sağlandı. Soma’da kurulan Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi ile kadınların iletişim teknolojilerinden faydalanarak el becerileriyle gelir elde etmelerine dayalı bir iş modeli de hayata geçirildi. Bugüne kadar 370 kadına sürdürülebilir bir gelir kapısı yaratan ve 10 ay gibi kısa bir sürede kooperatifleşen merkez, “Kadının güçlendirilmesi yoluyla kırsal alanda sürdürülebilir kalkınma” konusunda Birleşmiş Milletler çatısı altındaki tüm ülkeler için bir rol model seçildi.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.