Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) geleneksel olarak düzenlediği Küresel Isınma Kurultayı’ndaki paylaşımları kitaba dönüştürdü. 30 Kasım’da yapılacak 8’inci Küresel Isınma Kurultayı öncesinde tanıtılan kitap, küresel ısınmanın etkileri ve alınması gereken tedbirler açısından bir rehber niteliği taşıyor.                                               EGD küresel ısınmaya farkındalık oluşturmak için yürüttüğü çalışmalara devam ediyor. Bir yandan 8’inci Küresel Isınma Kurultayı’na hazırlanan EGD, diğer yandan da Küresel Isınma Kurultayı kitabını tanıttı.

ENERJİNİ GELECEĞE HARCA                                                         Levent’teki Daikin Solution Plaza’da geniş bir katılımla gerçekleştirilen basın toplantısı ile kamuoyunun dikkatine sunulan 125 sayfalık kitapta, toplumun tüm kesimlerinden Kurultay’a katılan konuşmacıların ve katılımcıların görüş, değerlendirme ve mesajları yer alıyor. Daikin’in katkılarıyla yayına hazırlanan “Enerjini Geleceğe Harca” adlı kitap, küresel ısınmanın Türkiye ve dünyadaki etkileri ve acil alınması gereken tedbirler açısından “rehber” niteliği taşıyor.

AMAÇ FARKINDALIK OLUŞTURMAK                                           Toplantının açılış konuşmasını yapan EGD Başkanı Celal Toprak, amaçlarının toplumda farkındalık oluşturmak olduğunu belirterek, o nedenle 16 Eylül 2015 tarihinde İstanbul Sanayi Odası Odakule Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlediği Küresel Isınma Kurultayı’nın kitabını hazırladıklarını vurguladı. Toprak, bu yılki 8’inci Küresel Isınma Kurultayı’nın da, 30 Kasım 2016 tarihinde İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceği bilgisini verdi.

KARBON EMİSYONU BİLİNCİ                                               Toplantıya katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da, toplumda çevreye dair duyarlılığın yaratılmasının önemine değinerek, başkanlığı öncesinde kendisinin bir Karadenizli olarak çevre davalarında gönüllü avukatlık yaptığını hatırlattı. Hazinedar, “Buradaki bu birikimi kurumsallaştıralım diye Türkiye’nin ilk uluslararası akreditasyonlara sahip Karbon Emisyonu Düşürme ve Kontrol Derneği’ni kurduk” dedi. İklim değişikliğiyle mücadelenin çok değerli bir süreç olduğuna dikkat çeken Hazinedar, sürecin iyi yönetilmemesi halinde bunun insan varlığına yönelik en tehdit olacağını kaydetti. Hazinedar, “Buraya daha fazla kaynak aktarılmalı, her şeyin bütçesinin yüzde 10’u buraya ayrılmalı, yeni bir KDV çıkarılmalı ve sisteme sokulmalı. Dernek olarak, karbon emisyonu bilincine yönelik bir çalışma başlatıyoruz. Onun öncesinde halkın bilgi düzeyini ölçmek amacıyla bir çalışma gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

ÇEVRE DOSTU SERTİFİKA                                                             Bu arada toplantıda çeşitli sektör temsilcileri de söz alarak, kendi sektörlerinde iklim değişikliği ile mücadelede neler yapıldığına ve neler yapılması gerektiğine dair bilgi paylaşımında bulundu.                     Ayrıca, EGD Küresel Isınma Kurultayı Yürütme Komitesi tarafından tüm katılımcılara “Çevre Dostu” sertifikaları verildi.

 

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.