Türkiye’nin Yenilenebilir Enerji Platformu olarak 5’inci yılına giren Yeşil Haber, 2020 yılında sektörle ilgili haber, yorum ve analizleriyle ilgi çekti. Özenli haberciliği ve her biri kendi alanında otorite olan köşe yazarlarıyla sektörde fark yaratan Yeşil Haber’de geçtiğimiz yılın “en”leri belli oldu.

Buna göre, 2020 yılının en çok okunan haberi, “Bir evin tüm elektriği için 5 kWh güneş sistemi yeterli” başlıklı haber oldu. Haberde 5 kWh’lik bir güneş sistemi kurulumuyla bir evin ihtiyacının tamamının karşılanabileceğine dikkat çekilirken 100 metrekare büyüklüğündeki izolasyonu yapılmış bir evde yılda toplam 14 bin kWh enerjiye ihtiyaç duyulduğu bilgisi yer alıyor.

Sitede en çok okunan köşe yazısı Gökmen Güven tarafından kaleme alınan “Korona sonrasında hayalet restoranlar gelecek” başlıklı yazı oldu. Yazıda pandemi nedeniyle birçok sektör gibi ev dışı tüketim sektörünün de ekonomik ve sosyal açıdan çok zorlu bir sınav verdiğine dikkat çekiliyor. Salgın sonrası için ise “yeni bir normale alışılacağı” görüşü dile getiriliyor.

KATEGORİLERİN BİRİNCİLERİ

Kategori bazında bakıldığında ise güncel kategorisinin en çok tıklanan haberi “Rüzgar türbini bakım onarımında dışarıya bağımlıyız” başlıklı yazısı oldu. Röportaj formatında yazı DWPA Türkiye Müdürü Açelya Günler’in görüşlerine yer veriliyor. Günler, türbin üreticisi firmaların bilgi paylaşımı konusunda ketum davranmaları nedeniyle bağımlılık ilişkisi doğduğuna dikkat çekiyor.

Rüzgar kategorisinde “Enerji sektörü sanayiciye karşı YEKDEM’i savundu” başlıklı haber öne çıktı. Yenilenebilir enerji sektör temsilcileri yenilenebilir enerji üretimini teşvik etmek için uygulanan YEKDEM tarifesinin yüksek maliyetlerinin sanayiciye yük olduğu yönündeki iddialara ortak bir açıklamayla yanıt verdi.

Hidroelektrik kategorisinde en çok ilgi gören ve röportaj formatında kaleme alınan yazısı “Küçük HES’lerin büyük kurucusu” başlıklı haberi oldu. Haberde hidroelektrik santralleri (HES) sektörünün Avusturyalı uzmanı Global Hydro’nun, 80 yıllık kuruluş hikayesine yer verilirken gelinen noktada firmanın küresel ölçekte türbin teknolojilerinde entegre bir sistem tedarikçisi haline geldiğine vurgu yapılıyor.

YENİ YILDA ENERJİNİZ YEŞİL OLSUN

Biyokütle kategorisinde 2020 yılının en çok okunan haberi akaryakıt ve yem sektörü için mucize bitki olarak görülen “tatlı sorgum” adlı bitkinin tanıtım etkinliği oldu.

Jeotermal kategorisinde JESDER Başkanı Ufuk Şentürk’ün görüşlerine yer verilen “Jeotermal enerji yatırım maliyeti nükleerle yarışıyor” başlıklı haber okuyuculardan en çok ilgiyi gördü.

Sürdürülebilirlik alanında “Susuz ve topraksız Tarım 4.0 devrimi!” başlıklı haber okuyucularında büyük ilgili görürken, röportaj kategorisinin en çok okunan haberinde EBRD’nin yenilenebilir enerji alanında yeni yatırım planlarına yer verildi

Yeşil Haber ailesi olarak yenilenebilir enerji sektörünün tüm oyuncularının yeni yılını tebrik ediyoruz. 2021 yılının küresel iklim krizinin etkilerinin azaldığı, salgınların ve çevre felaketlerinin yaşanmadığı bir yıl olmasını diliyoruz.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.